niedziela, 26 kwietnia 2020

Zupa gulaszowa

Dziś wyjątkowo mamy dla Was przepis na pożywną, rozgrzewającą oraz smaczną zupę!



Składniki:

  • 0,5 kg mięsa wieprzowego 
  • 2 papryki czerwone (jedna może być żółta dla urozmaicenia smaku i koloru)
  • 4 ogórki kiszone 
  • 1 puszka groszku konserwowego 
  • 1 puszka krojonych pomidorów 
  • 400 g fasolki szparagowej
  • 2 marchewki 
  • sól
  • pieprz 
  • majeranek 
  • bazylia
  • 2 listki laurowe 
  • 3-4 angielskie ziela
Sposób przygotowania:
  1. Umyte i pokrojone w kostkę mięso wrzucamy do 3l wody.
  2. Doprowadzamy do wrzenia. 
  3. Wszystkie składniki kroimy w kostkę. 
  4. Na początku wrzucamy marchewkę i ogórki kiszone, i gotujemy na wolnym ogniu przez 20 minut.
  5. Następnie dorzucamy resztę składników i przyprawiamy do smaku. 
  6. Gotujemy na wolnym ogniu około godziny. 
Można podawać samą lub też ze świeżą pajdą chleba.
Smacznego! 💛
Zupa gulaszowa
zdjęcie autorskie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz