Przepyszny czekoladowy fondant możecie przygotować już w 20 minut ❣️
Jest to szybki i łatwy do przygotowania przepis do którego potrzebujecie tylko kilku składników, które z pewnością każdy ma w swojej kuchni.
Z przepisu wyjdą 2 większe lub 4 mniejsze porcje
Potrzebne składniki:
- 100 g gorzkiej czekolady
- 50 g masła + do posmarowania foremek
- 2 jajka
- 4 łyżki cukru
- szczypta soli
- 1 łyżka mąki + do posypania foremek
Sposób przygotowania:
Czekoladę łamiemy na kosteczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z masłem tak by powstała gładka masa.
Jajka, cukier i sól MIESZAMY rózgą na jednolitą masę, następnie dodajemy mąkę i znowu mieszamy 😉
Na koniec powstałą mieszankę łączymy z czekoladową masą.
Blaszkę i piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Przekładamy ciasto do foremek posmarowanych wcześniej masłem i opruszonych mąką.
Pieczemy 8 minut, po wyjęciu z piekarnika należy odczekać 1-2 minuty i delikatnie wyłożyć na talerzyki
Foundant możecie udekorować według uznania, u mnie za dekoracje posłużył cukier puder i maliny.
Czekoladę łamiemy na kosteczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z masłem tak by powstała gładka masa.
Jajka, cukier i sól MIESZAMY rózgą na jednolitą masę, następnie dodajemy mąkę i znowu mieszamy 😉
Na koniec powstałą mieszankę łączymy z czekoladową masą.
Blaszkę i piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Przekładamy ciasto do foremek posmarowanych wcześniej masłem i opruszonych mąką.
Pieczemy 8 minut, po wyjęciu z piekarnika należy odczekać 1-2 minuty i delikatnie wyłożyć na talerzyki
Foundant możecie udekorować według uznania, u mnie za dekoracje posłużył cukier puder i maliny.
Koniecznie dajcie znać jak wyszedł wam ten pyszny deser ❣️
zdjęcia autorskie
Moja znajoma podesłała mi ta stronę i jesteśmy pod mega wrażeniem
OdpowiedzUsuńMega. Dla miłośników czekolady 🍫💜
OdpowiedzUsuń